چای و جلوگیری از پیری

چای و جلوگیری از پیری

زمان مطالعه: 5 دقیقه

چای و جلوگیری از پیری

آیا می دانستید که چای خورها پیر نمی شوند. این یک مساله ثابت شده ‌ی علمی است، ولی چرا؟ چای چگونه از پیری جلوگیری می‌کند؟ چطور با استفاده از چای جوان تر به نظر برسیم؟

چای یک منبع غنی از پلی فنول است. آیا تا به حال درباره پلی فنول چیزی شنیده اید؟

 

پلی فنول چیست؟

 

چای و جلوگیری از پیری
ساختار یک نمونه پلی فنول

تا کنون بیش از هشت هزار نوع پلی فنول در طبیعت شناسایی شده است که می توان آنها را به چهار دسته تقسیم کرد:

فلاونوئید:  تقریبا ۶۰% پلی فنول ها در این گروه قرار می گیرند مانند کوئرستین، کامپفرول، کاتچین و آنتوسیانین که در موادی مثل چای، سیب، پیاز، شکلات تلخ و کلم قرمز فراوان است. ضد سرطان، ضد ویروس و ضد التهاب است.

فنولیک اسید: ۳۰% از پلی فنول ها در این دسته جای می گیرند که شامل سیلبن ها و لیگنان ها است و بیشتر در دانه ها، میوه ها و سبزیجات یافت می‌شود.

پلی فنولیک امید: این ترکیب در کپسایسین فلفل و آون انترامیل موجود در جو به چشم می خورد.

سایر پلی فنول‌ها: مانند آن هایی که در انواع توت ها، زردچوبه و کنجد وجود دارد.

 

چای و جلوگیری از پیری
انواع پلی فنول چای

پلی فنول و جلوگیری از پیری

طبق مطالب موجود در سایت دکتر کرمانی، ویتامین A، Cو E به عنوان منابع آنتی اکسیدان شناخته می شوند. در اواسط سال 1990 دانشمندان با تحقیق در این زمینه موفق شدند پلی فنل ها را در غذاهایی که منبع آنتی اکسیدان نیز بودند بیابند. آنتی اکسیدان چای از پیری جلوگیری می کند. این تحقیقات بر روی پلی فنل ها به تازگی انجام گرفته و ما هنوز باید خیلی چیزهای جدیدی را در موردشان بیابیم و بیاموزیم. چیزی که تا به امروز درباره ی پلی فنل ها مشخص شده این است که در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، سرطان، پوکی استخوان، بیماری های نورولوژیک و دیابت نقش موثر و مثبتی دارند. به همین دلیل است که خوردن غذاهای سرشار از پلی فنل ها برای افزایش سطح کلی سلامت بدن مفید و کارآمد است.

مصرف منظم پلی فنول ها باعث بهبود عملکرد معده در هضم غذا و افزایش سلامت مغز می شود. رژیم های غذایی که این مورد را در نظر گرفته اند از بدن در برابر بیماری های مختلفی همچون دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی مراقبت کند.

اما بد نیست که بدانیم چای سیاه طبیعی سرشار از پلی فنول ها است.

پلی فنول موجود در چای دارای مقاومت بسیار قوی در برابر اکسیداسیون و فعالیت های بیولوژیکی معمول است و می تواند به عنوان یک قاتل حرفه ای رادیکال های آزاد یا یک پاک کننده‌ی طبیعی برای کمک به بدن انسان در مبارزه با رادیکال های آزاد، که همیشه در تلاشند جوانی را از ما بدزدند، در نظر گرفته شود.

 

رادیکال آزاد
رادیکال آزاد

رادیکالهای آزاد

حتما از رادیکال های آزاد چیز های زیادی شنیده اید ولی ممکن است تا کنون به این که چه کارهایی می توانند با بدن شما انجام دهند و چگونه شما را خیلی زودتر از سن شناسنامه ای تان پیر کنند فکر نکرده باشید. با چای می توانیم به مبارزه با این دشمنان زیبایی و جوانی برویم.

به طور کلی، دنیایی که ما در آن زندگی می کنیم متشکل از اتم هایی است که همیشه در تلاشند برای رسیدن و تشکیل یک ساختار پایدار جدید با الکترون های خارج از خود، ترکیب و جفت شوند. اما آیا همیشه این ترکیبات به درستی انجام می گردد؟ جواب خیر است.  گاهی به دلایل مختلف یا وجود آسیب هایی ممکن است این جفت شدن به درستی صورت نگیرد. این یعنی ایجاد یک رادیکال آزاد خطرناک و رادیکال آزاد نیز یعنی سلام به پیری. چای با مبارزه با رادیکالهای آزاد باعث جلوگیری از پیری می شود.

می توانیم این طور تصور کنیم که یک الکترون به راحتی قابل تبدیل به یک شیطان و مخرب در بدن خواهد بود. یک سلول نا پایدار که برای پایدار شدن، تمام سعی خود را می کند تا از سلول همسایه یک الکترون بدزدد. سلول همسایه که حالا یک الکترون از او دزدیده شده و ناپایدار شده است، باید، یعنی مجبور است برای برگشتن به حالت پایدار، یک الکترون از سلول کناری خود بدزدد و این همان مشکلی است که به نام آسیب رادیکال های آزاد شناخته می شود. ایجاد یک سری واکنش های زنجیره ای در داخل سلول. ادامه این روند می تواند بسیار مخرب باشد و آسیب های بسیار جدی و شدیدی به سلولها وارد نماید و حتی باعث مرگ آن ها شود.

 

کاری که چای در بدن ما انجام می‌دهد چیست و چطور باعث جوان ماندن ما و جلوگیری از پیری می‌شود؟

آنتی اکسیدان های موجود در برگ های چای را می توان به عنوان محافظ یا قلع و قمع کننده های رادیکال های آزاد تصور کرد. طرز کار آن ها به این شکل است که با اهدای داوطلبانه ی یکی از الکترون های خود به سلولی که نیاز به تثبیت مولکول دارد، واکنش زنجیره ای دزدی الکترون ها را متوقف می کند و صلح را به بدن بر می گرداند. آنتی اکسیدان های چای با حضور در بین سلول های نیمه تخریب و ناپایدار شده، الکترونهای مورد نیاز سلولها را در اختیارشان قرار می دهد و از ادامه ی روند تخریب همدیگر در بین سلول ها جلوگیری می کند.

سوالی که در اینجا به ذهن خطور می کند این است که چطور آنتی اکسیدان ها خودشان مجبور نمی شوند زنجیره ی دزدی جدیدی را به راه بیاندازند تا بتوانند پایدار شوند؟ آنتی اکسیدان های فداکار بعد از اهدای الکترون های خود چگونه به زندگی ادامه می دهند؟ آیا نیاز به دزدیدن الکترون در آن ها باعث تخریب بیشتر سلول ها و تضعیف و پیر شدن بدن ما نمی شود؟ خوشبختانه جواب ما در خصوص این پرسش منفی است. آنتی اکسیدان های چای علاقه ای به این دزدی ندارند. این معجزه ی بزرگ آنتی اکسیدان چای سیاه است که با این سوال در این جا نمایان می شود.

 

چای و جلوگیری از پیری
انتی اکسیدان چای به رادیکالهای آزاد الکترون می دهد تا مانع از تخرین و پیری سلولهای بدن ما شود.

شگفت انگیز ترین نکته در آنتی‌اکسیدان ها این است که خودشان با اهدای این الکترونها هیچوقت تبدیل به یک موجود بد و شیطانی نمی‌شوند و ترکیب ناپایداری نخواهند داشت. آن ها در هر دو شکل پایدار هستند.

 

در پایان،

چای منبع بزرگ پلی فنول است و این یعنی حضور بیشتر آنتی اکسیدان. آنتی اکسیدان های چای باعث قطع زنجیره الکترون دزدی سلولهای بدن و اتمام کار رادیکال های آزاد می شود و این یعنی جوان تر ماندن ما.

علاوه بر این، ماسک چای برای پوست نیز می تواند به زیبایی و شفافیت بیشتر پوست و جوان تر شدن ما کمک شایانی نماید. به زودی در این خصوص و نحوه ساخت این نوع ماسک نیز مقاله ای آموزشی تهیه و بر روی سایت بارمبو قرار خواهیم داد.

 

<yoastmark class=

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید